Chystá se konec a stěhování.

26. září 2002 vyšel na www.pooh.cz první blogpost. Je květen 2017 a přichází konec, www.pooh.cz se přestěhuje na WordPress.com a vše co se tu roky hromadilo zanikne. Okolo 11 000 blogpostů, které jsou tak trochu historickým pohledem se migrovat nebude, bylo by to příliš náročné, ale také, popravdě, drtivá většina z nich je v zásadě o ničem, jak už to tak u osobních blogů bývá. Zmizí i Tipy a Triky, Turistický průvodce, databáze vtipů. Znovu se nejspíš objeví přehled českých menhirů, protože té by bylo škoda a na rozdíl od těch předchozích tak nějak je pořád zajímavý a platný, kamení v zemi totiž stojí v zásadě pořád.

Díky všem co kdy na Pooh.cz blogovali. Díky vše za ty první roky, kdy se v Česku rozjížděly blogy a o sociálních sítích ještě nebylo ani zdání. Většina už dávno blogovat přestala, málokdo to vydrží dělat déle než pár let, je blázní jako já to dělají už pár desetiletí – protože jestli tohle vzniklo v roce 2002, tak je to patnáct let blogování na Pooh.cz. Předcházel tomu ale Svět Namodro, což byl rok 1998, pokud se nepletu. Obě tyto aktivity byly domovem řadě lidí, které stále najdete aktivní v české žurnalistice a sledovat jejich růst do profesionálů bylo celé ty roky potěšující.

2017-05-28 10_36_19-_ POOH.CZ _
28. května 2017, Poslední blogpost na starém Pooh.cz.

Pokud se divíte proč starý Pooh.cz končí, tak to má důvod v tom, že starý redakční systém je už poněkud otravný na vkládání čehokoliv a je jedním z hlavních důvodů, proč se příspěvky objevují poněkud sporadicky (napsal jsem si ho před mnoha lety pro původní Namodro a poté roky upravoval pro Pooh.cz). Také proto, že řada aktivit se přesunula jinam, na @365tipů, @rychlofky a @prtipy. Ale také na migrované a oživené www.justit.cz (a www.feedit.cz) a nutno nezapomenout na “osobní profesní” stránky www.bradbury.cz.

Tady musím ještě velmi poděkovat Zoner Software, protože ti umožnili původní www.pooh.cz provozovat dlouhé poslední roky, aniž by za hosting bylo nutné platit, což by zrovna u hostingu na vlastním CMS psaném v ASP s poměrně rozsáhlou Microsoft SQL databází nebylo zrovna levné. V případě hostingu od Zoner Software navíc musím dodat, že byl celou dobu stabilní a bez výpadků a pokud by před roky, kdy koupili původní malou hostingovou společnost, nenabídli možnost pokračovat zdarma, tak by Pooh.cz asi skonči podstatně dřív. Děkuju, jste skvělí.

Takže, tohle je poslední příspěvek na starém Pooh.cz. A také jeden z prvních , co se objeví i na novém Pooh.cz, provozovaném na WordPress.com. Ještě chvíli bude trvat než ho otevřu, ale rozhodnutí už padlo. Pooh.cz bude pokračovat jako osobní blog, ale začne znovu, bez předchozího obsahu. Je možné, že se některé staré věci vrátí (mám vše kompletně staženo v offline kopii), ale čas na to moc není.

Nashle v lepších časech … a díky za všechny ty ryby.

PS: Pokud jste na starém Pooh.cz měli blog, mám v Disku Google uložený export vašich blogpostů v HTML podobě, pokud byste si to chtěli schovat, tak mi napište, pošlu vám odkaz ke stažení