Facebook rozhoduje o tom co smíte či nesmíte napsat

facebook-zuckerberg-open-graphMožná jste se již setkali s tím, že váš komentář Facebook označil jako spam. Nejenom na firemních Stránkách, děje se to i v komentářích pod příspěvky uživatelů. Nově Facebook jde ještě dál. Komentář jako spam neoznačuje, ale odmítá ho vložit. Jediné co se dozvíte je následující:

This comment seems irrelevant or inappropriate and can’t be posted. To avodi having your comments blocked, plase make sure they contribute to the post in a positive way.

Ano, píšete nerelevantní či nevhodné komentáře. A Facebook to samozřejmě pozná a navíc vás neopomene poučit, že byste měli přispívat pozitivním způsobem.

Tuhle taškařici předvádí Facebook už nějakou tu dobu. Až minulý týden se mu podařilo zdvihnout ze židle  nikoho menšího, než Roberta Scoble (viz jeho G+ příspěvek). A protože to je Scoble, tak se mu dokonce podařilo komunikovat s tiskovým oddělením Facebooku, které mu samozřejmě potvrdilo, že nemožnost vložit komentář je skutečně vyvolána anti-spamovacím systémem. A ten prostě “občas” chybně detekuje.

Takže nezoufejte, pokud vám Facebook napíše něco o tom, že na něj píšete irelevantní a nevhodné komentáře a máte být více pozitivní, tak jste se prostě jenom stali obětí filtru proti spamu. A bojovat s ním je marné. Odpor je marný, budete asimilováni.