Facebook zablokoval export “přátel” do Google+. Jak získat e-maily přátel z Facebooku

Chrome rozšíření Facebook Friend Exporter už není možné použít pro export “přátel” z Facebooku do Google+.  Autor aplikace s “obranými mechanismy” zkouší bojovat.

Vaše data a informace na Facebooku nejsou vaše. Starý známý fakt, včetně toho, že Facebook dělá vždy maximum aby znemožňoval nebo komplikoval si cokoliv odtamtud odnést. Svůj profil si tak sice může z Facebooku uložit do počítače, ale dostanete cosi jenom velmi těžko použitelné. A nebude obsahovat žádné informace o vašich přátelích. Kontakty se sice z Facebooku “synchronizují” do telefonu, ale v okamžiku odstranění aplikace z telefonu zmizí. S dalšími příklady by se dalo pokračovat a pokračovat.

Facebook Friend Exporter je rozšíření pro Chrome, které vám umožní z Facebooku dostat e-maily vašich přátel (o kterých Facebook už několik let tvrdí, že si je nesmíte odnést, ačkoliv je volně zveřejňuje na profilové stránce každého z vašich přátel) a poté je použít pro Google+. Rozšíření se objevilo někdy včera. A už o den později Facebook začal využití tohoto rozšíření znemožňovat.

CRITICAL UPDATE:

Facebook is trying so hard to not allow you to export your friends. They started to remove emails of your friends from your profile by today July 5th 2011. It will no longer work for many people.

New version with a different design is currently deploying. You might have to do exports daily. It uses a different approach, and I will maintain this version. Just bear with me.

Jak dostat e-maily přátel z Facebooku?

Pokud chcete z Facebooku dostat kontakty svých přátel, měli byste to udělat co nejdříve – na výběr je Yahoo či Hotmail, kam lze data z Facebooku dostat.  Detaily viz Návod: Jak získat e-maily vašich přátel z Facebooku (Hotmail.com) a Návod: Jak získat e-maily vašich přátel z Facebooku (Yahoo! Mail).

TIP (viz Google+ tipy a triky): Jak získat kontakty z Facebooku a importovat je do Google+? Můžete využít schopnosti G+ importovat Yahoo Mail – v Návod: Jak získat e-maily vašich přátel z Facebooku (Yahoo! Mail) najdete postup jak z Facebooku dostat kontakty do Yahoo. Jakmile tak učiníte, můžete použít import v Google+ z Yahoo!