Pravidelný občasník originálního humoru

Zablokovali jste si účet na Faceboku, pokračujte k aktivaci ... a pořiďte si do počítače malware hned v prvním kroku

Autor chlívek (Bezpečnost) - vydáno 16.10.2012


"You have blocked your Facebook account", "Account blocked", "Your account blocked", "Account activation" a řada podobných předmětů má aktuálně jedno společné. Jde o novou vlnu spamu vedoucího k pořízení malware. Podvodných e-mailů, rozesílaných na zcela náhodné adresy. Vypadají jako maily od Facebooku a vybízejí ke kliknutí a přihlášení k účtu na Facebooku.

Po kliknutí vás ale čeká něco zcela jiného. Něco co vypadá jako stránka od Adobe umožňující stáhnout Flash. A také vám to okamžitě začne stahovat a doufá, že nabízený soubor si spustíte. Samozřejmě, o Flash nejde, o Facebook také ne, pokud jste něco takového spustili, máte v počítači malware, virus, něco co tam rozhodně nechcete mít.

Samotný spam vede na řadu různých adres, které se vždy nacházejí buď na hacknutých webech, nebo na webech, kde útočníci mohli nahrát vlastní obsah. Odtamtud vás samozřejmě přesměrují na další adresy a pokusí se vás přesvědčit ke spuštění aktualizace vašeho Flashe. Nabízený "update_flash_player.exe" přitom například Microsoft Security Essentials vůbec jako malware/virus nepozná. Chrome ano, stejně tak jako vás může varovat, ještě před vstupem na stránku s malware - adresy už jsou známé a některé prohlížeče (Chrome, Firefox například) vás včas zastaví.

Štítky : Bezpečnost, Malware, Virus, Spam, Facebook.com, Sociální síť, Flash




Poslední změna : 16.10.2012 08:00, Vytvořen : 16.10.2012 08:00, Vydán : 16.10.2012, 7934x

Komentáře pro ty z Facebooku

Aktuální články autora

Související články